Nincsenek szavak – Kiállás a Gázában fogvatartottak szabadon bocsátásáért a Vörösmarty téren

A csütörtöki kiállással magyarországi civil szervezetek a Gázában fogvatartott több mint 20 kiskorú és a közel 200 felnőtt azonnali, feltételek nélküli szabadon engedését követelik.

Magyarországi civil szervezetek 2023. október 26-án délután 16.30-tól, Budapesten, a Vörösmarty téren közös szolidaritási rendezvényt szerveznek a Hamász terrorszervezet által elhurcoltak és fogvatartottak szabadon bocsátásáért, olvasható a Facebookon meghirdetett esemény oldalán.

Mint írják, 2023. október 7-én a Hamász állig felfegyverkezett katonái brutális módon meggyilkoltak több mint 1200 izraeli és más nemzetiségű civilt, és 3000-nél is több embert sebesítettek meg. Ezen felül – a jelenlegi adatok szerint – 226 foglyot ejtettek, akiket a Gázai övezetbe hurcoltak. A fogvatartottak között van 9 hónapos kisbaba és 80 évnél idősebb személy is.

A Red Balloon (Vörös Léggömb) mozgalom már több országban szervezett hasonló megmozdulást, amelyen piros luftballonokra rögzítették az elhurcolt személyek képét és nevét, így hívva fel a figyelmet arra, hogy a civilek terroristák általi elrablása, fogvatartása és a velük való zsarolás gyűlöletes tett, amelyre nincs mentség.

„Mi, civil szervezetek közös kiállásunkkal követeljük a több mint 20 kiskorú és 180-nál több felnőtt azonnali, feltételek nélküli szabadon engedését. Találkozzunk október 26-án a Vörösmarty téren!”

– írják az eseményt létrehozó szervezetek: Héber és Izraeli Kulturális Központ, JCC Budapest – Bálint Ház, Zsidó Világkongresszus, Hanoar Hatzioni, Kidma, Magyarországi Cionista Szövetség, Keren Hayesod Hungária Alapítvány.

30 gyermek lehet a több mint 200 Gázába hurcolt izraeli túsz között

Az izraeli hadsereg nagy erőkel dolgozik az eltűnt és elrabolt izraeliek felkutatásán, köztük lehetnek olyanok is, akik talán sosem fognak előkerülni.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp