Három zsidó ifjúsági szervezet együtt állt ki Izrael mellett

Az eseményen meggyújtották az emlékezés gyertyáit, imádkoztak a sebesültek gyógyulásáért és a Hamász által túszul ejtettek mihamarabbi hazatéréséért.

A Hanoar Hatzioni, a Hásomer Hácáir és a Cteen szervezett közös kiállást vasárnap este a Hamász palesztin terrorszervezet által megtámadott Izrael mellett, olvasható a szervezetek által kiadott közleményben.

Az ifjúsági szervezetek vezetői és küldöttjei a közösen megszervezett eseményen meggyújtották az emlékezés gyertyái a terrorcsapások miatt elhunyt áldozatokért és imádkoztak, a sebesültek gyógyulásáért, illetve a Hamász által túszul ejtettek mihamarabbi hazatéréséért.

A közös kiálláson Bassman Tzemmy rabbi, a Cteen vezetője a zsidó egység fontosságáról beszélt és hangsúlyozta, hogy reméli, hogy a mostani tragédia és szorult helyzet mihamarabbi elmúlása után is, a korábbinál szorosabban fognak szervezeteik együttműködni.

A Hásomer Hácáir és a Hanoar Hatzioni vezetői egy-egy rövid imát mondtak és kiemelték az egység és az együttműködés fontosságát. A rendezvény végén a jelenlévők elénekelték a magyar és az izraeli himnuszt.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp