Újabb neonáci eseményt tartanak Magyarországon

Ezúttal Újpesten lesz egy kétestés szélsőjobboldali összejövetel, amelyen olyan zenekarok lépnek majd fel, melyek a rasszizmust, az antiszemitizmust és az erőszakot népszerűsítik.

Szélsőjobboldali szélsőségesek kétestés koncertet terveznek november második hétvégéjére, írja a Bellingcat, amely cikkét a 444 közölte magyarul. A lap információi szerint Újpesten, egy meg nem nevezett helyszínen olyan zenekarok lépnek majd fel, melyek a rasszizmust, az antiszemitizmust és az erőszakot népszerűsítik, és akad köztük olyan is, amely a több országban betiltott neonáci hálózathoz, a Vér és Becsülethez köthető.

A szélsőjobbos esemény hirdetése (Fotó: Bellingcat)

Az Európai Testvériség elnevezésű eseményen amerikai, magyar, lengyel és görög zenekarok fognak fellépni. A koncerteket egy szélsőjobboldali magyar és fehér felsőbbrendűséget hirdető amerikai lemezkiadó szervezi.

Az utóbbit egy bizonyos Travis Condor vezeti, akit Bellingcat cikke szerint a Hammerskin, az Egyesült Államok legerőszakosabb és legjobban szervezett neonáci szkinhed csoportjához köthető. Condor maga is fel fog lépni a november 10-11-re meghirdetett eseményen.

Európai neonácik tartanak nagygyűlést Sopronban

A rendőrség szerint az eseményen okkal feltételezhető a náci ideológia, a nyílt antiszemitizmus, a rasszizmus megjelenése.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp