Izrael több bizonyítékot tett közé az Iszlám Dzsihád felelősségéről a gázai kórház melletti robbanásban

Az izraeli hadsereg szerint többek között lehallgatott telefonbeszélgetés, valamint videófelvételek is bizonyítják, hogy nem izraeli légicsapás okozta a tragédiát.

Az izraeli hadsereg szóvivője nyilvánosságra hozott több, terroristák között kedd este, a gázai Al-Ahli kórház melletti robbanás után lehallgatott beszélgetést, amelyekből az derül ki, hogy a Hamász tudott az Iszlám Dzsihád felelősségéről, és szándékosan állította, hogy Izrael bombázta a kórházat.

A telefonbeszélgetések mellett a robbanás videófelvételei is az izraeli álláspontot látszanak alátámasztani. Nem csak az izraeli légifelvételeken, hanem az Al-Dzsazíra pánarab hírcsatorna felvételein is látszik, hogy rakéta zuhant a kórházra, amelyet nem a levegőből indítottak.

A szóvivő szerint bizonyító értékűek a kórház környékéről készült légi fényképfelvételek is, amelyek a becsapódás előtt és után készültek. A bombák ugyanis krátert hoznak létre, de ilyen nincs a kórháznál, és az izraeli légicsapások rombolást okoznak a környező épületekben, ezúttal viszont ez sem történt meg.

„A Hamász tudta, hogy az Iszlám Dzsihád a felelős, ezért kampányt indított” – mondta Daniel Hagari szerda reggel az elfogott telefonbeszélgetések alapján. „Sok sajtóorgánum azonnal továbbadta a Hamász ellenőrizetlen állításait, hazugságait. Szeretnék valamit világossá tenni: nem lehet olyan gyorsan megérteni, hogy mi történt, mint ahogy a Hamász kijelentette, hogy tudja” – tette hozzá a szóvivő.

– Először látunk rakétát így becsapódni, ezért mondjuk, hogy az Iszlám Dzsihádé volt.

– Micsoda?

– Azt mondják, a Dzsihádé volt.

– A miénk?

– Úgy tűnik!

– Ki mondja?

– Azt mondják a lövedék srapneleiből, hogy ez helyi gyártmány, nem olyan, mint az izraeli rakéták repeszei

– hangzik el a többi között az elfogott hangfelvételeken.

A palesztinok és az arab világ nagy része Izraelt hibáztatta a Hamász állítása nyomán, azt közölték, hogy Izrael mért csapást az egészségügyi intézményre, ahol több százan haltak meg. Izraelt Jordánia, Törökország, Egyiptom, Szaúd-Arábia és mások azonnal elítélték emiatt.

A Hamász által vezetett gázai egészségügyi minisztérium kezdetben azt közölte, hogy legalább 500 embert öltek meg, de később ezt a számot 200 és 300 közé módosították.

Izrael csak több óra elteltével, a légierő repülési adatainak elemzése után, s a robbanásról készült felvételek tanulmányozását, és bizonyítékok gyűjtését követően, a történtek kivizsgálása után jelentette meg álláspontját, miszerint az Iszlám Dzsihád hibás, vagyis izraeli településekig el nem jutó, hanem még az övezetben felrobbant rakétája okozta a tragédiát a gázai kórházban.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp