Büntetőeljárást indított a rendőrség egy holokauszttagadó komment miatt

A nemzetiszocialista rendszer bűneinek nyilvános tagadása miatt hallgattak ki egy férfit a Budapesti Rendőr-főkapitányságon folyó nyomozásban.

A Tett és Védelem Alapítvány (TEV) 2023. október 10-én feljelentett egy kommentelőt, mert egy közösségi oldalon közzétett bejegyzés alá írt hozzászólásában nagy nyilvánosság előtt kétségbe vonta a nácik által elkövetett népirtást, írja a police.hu.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főosztálya haladéktalanul nyomozást rendelt el ismeretlen tettessel szemben. A nyomozók napokon belül azonosították a hozzászólás íróját; a 47 éves, Békés megyei férfit október 14-én a nemzetiszocialista vagy kommunista rendszerek bűneinek nyilvános tagadása bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki.

A férfi beismerő vallomásában elmondta, nem gondolta, hogy a kommentjével bűncselekményt követ el, tettéért sajnálatát fejezte ki.

Káros vagy hasznos a holokauszttagadást tiltó törvény?

Nemrég született meg idehaza az eddigi legsúlyosabb ítélet a holokauszt tagadása miatt, néhány napra rá viszont már a közösségi oldalakat elárasztották az antiszemita és holokauszttagadó kommentek …

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp