Nem akar hősként tündökölni a fiatal nő, aki társaival megmentette egy kibuc lakóit

Inbál Lieberman története felnagyítva kering a közösségi médiában. Arra kér mindenkit, ne higgyenek el mindent, amit olvasnak.

Inbál Lieberman nem szeretne hős lenni, és azt kéri vegyék le a koronát, amelyet az internet népe helyezett a fejére. Pedig a 25 éves Inbál és társai a készenléti csapatban megmentették szombaton Nir Ám kibuc lakóinak életét, miközben a szomszédos kibucokban a Hamász terroristái kegyetlen vérengzést rendeztek.

Inbál Lieberman

Inbált kevesebb mint egy évvel ezelőtt nevezték ki a kibuc biztonsági főnökének, ő lett az első nő, aki ilyen feladatot ellát a Gázai övezet környéki régióban az elmúlt 23 évben.

Szombat reggel, amikor megszólaltak a légvédelmi szirénák, a kibuc lakói szép rendben bementek a védett helyiségekbe, mint ahogy ehhez hozzászoktak az elmúlt években. Inbál szintén így tett, azonban furcsa hangokat hallott, amelyek sehogy sem kapcsolódtak a rakéták zajához.

Mivel Inbál nem szeretne nyilatkozni a médiának, ezért édesapja, Ofer Lieberman mesélte el a Haaretznek, mi történt pontosan. Elment az áram a kibucban a rakéták miatt – emlékszik vissza Ofer – Inbál pedig azt az utasítást adta, hogy ne kapcsolják vissza, nehogy valaki ki tudja nyitni a település kapuit. A készenléti csapat 11 másik tagja ekkora már ébren voltak, Inbál utasította őket, hogy fogjanak fegyvert, és helyezkedjenek el a védelmi állásokban.

Bár azokban a bejegyzésekben, amelyek Inbál történetét mesélik el a közösségi médiában az szerepel, hogy a készenléti csapat 25 terroristával végzett, Inbál egymaga öt támadót likvidált, ez Ofer szerint erősen fel van nagyítva. A valóságban két terroristát öltek meg, egyet pedig megsebesítettek. Három órán keresztül harcoltak a terroristák ellen, ez idő alatt a lakosok a biztonsági helyiségekben tartózkodtak, kivéve Ofert, aki rántottát készített a lányának, mivel telefonált neki, hogy éhes.

A tűzharcnak végül a hadsereg megérkezése vetett véget, a katonák végeztek a támadókkal. A kibuc lakó lakói megmenekültek, senki sem sérült meg a támadás során. Az egyetlen halálos áldozat a településről az egyik fiatal volt, aki részt vett azon a zenei fesztiválon, ahol tömegmészárlást rendeztek a Hamász terroristái.

Inbál az Instagram oldalán válaszolt a róla szóló posztokra és a neki küldött üzenetekre:

„Azt szeretném mondani, hogy ne higgyetek el mindent, amit írnak. Sok hamis információ van abban, amiket leírnak. Én nem vagyok hős, és nem voltam ott egyedül. Még nem sikerült feldolgoznom, amiken keresztül mentem, ezért nem osztom meg a valós történéseket, de ígérem, hogy még fogtok hallani felőlem!”

Inbál arra kérte az embereket, hogy osszák meg a mondanivalóját, és foglalkozzanak a fontos dolgokkal, és ne a bombasztikus címadásokkal.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp