Kávéval és süteménnyel terelte el a terroristák figyelmét a túszul ejtett izraeli asszony

Egy szerencsésen végződött történet Izrael egyik legsötétebb napjáról.

A Hamász szombati támadásának egyik központi eseménye volt az a túszdráma Ofakim városában, amely során az izraeli rendőrség egy idős párt próbált meg kiszabadítani a terroristák fogságából. Rachel és David Edri lakásába öt terrorista tört be, túszul ejtve az idős párt, akiket felparancsoltak az emeletre, miközben fegyvert fognak rájuk és kézigránáttal fenyegetik őket.

Rachel Edri nyilatkozik az egyik izraeli tévécsatornának

Rachel és David két fia is a rendőrségnél dolgozik, egyikük részt is vett a szülők kiszabadításáért indított akcióban. Mint később elmondták, annak örültek, hogy egyikük sincs odahaza, mert akkor biztosan megölték volna őket. Az idős pár 15 órán keresztül volt a terroristák fogságában, akik mártírnak nevezték magukat, és folyamatosan azzal fenyegetőztek, hogy ki fogják őket végezni.

„Ha meghalunk, legalább együtt halunk meg”

– mondta Rachel a férjének.

Miután a rendőrség megérkezett a házhoz, és tárgyalni kezdtek a terroristákkal, Rachel látta rajtuk, hogy idegesek lettek, ezért kávéval és süteménnyel kínálta őket, mint mesélte azért, hogy megnyugodjanak, és hogy ezzel terelje el a figyelmüket.

„Az őrületbe kergette őket, mosolyogva kérdezte a terroristákat, hogy kérnek-e enni”

– mondta el David a feleségéről, aki még az egyik korábban megsérült támadó kezét is bekötözte. A lenti konyhában pedig sikeresen jelezte a rendőröknek, hogy hány terrorista van a házukban.

A rendőrök úgy figyeltek fel a házra, hogy a terroristák lövéseket adtak le onnan az utcára. Először kézigránátot bedobva akarták likvidálni a támadókat, de szerencsére tudomásukra jutott, hogy túszok vannak odabent. Ekkora már Edriék egyik rendőr fia is megérkezett.

A túszdráma végül úgy ért véget, hogy a rendőrség különleges egysége a fürdőszoba ablakán keresztül behatolt a házba, és sikeresen likvidálta a terroristákat. Az Edri házaspár a lakás egyik sarkában fekve vészelte át a tűzharcot, és szerencsésen, sérülés nélkül úszták meg a terrortámadást.

Ez nem egy újabb jom kipuri háború, annál sokkal rosszabb

Eddig sosem tapasztalt támadást hajtott végre a Hámász palesztin terrorszervezet Izrael ellen a Gázai övezetből. A több száz izraeli halálos áldozatot követelő akciót súlyosbítja, hogy több tucat i…

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp