Ilyen az, amikor több száz lévita énekli együtt ősei dalát

Egyedülálló eseményen gyűltek össze a léviták, hogy a Siratófal közelében rekonstruálják a Második Szentély idején énekelt ősi imákat.

Mintegy 800 lévita gyűlt össze hétfőn a Siratófal mellett lévő déli falnál a Templom-hegy alatt, hogy közösen énekeljék el a Zsoltárok könyvéből kiválasztott azon fejezeteket, amelyeket hagyományosan szukotkor, a Második Szentély idején énekeltek, számolt be az eseményről a Ynet.

Az ókori Izrael lévita törzsének leszármazottai által végzett egyedülálló felelevenítésre már a második egymást követő évben került sor a Jeruzsálemi Zsidó Negyed Újjáépítéséért és Fejlesztéséért Társaság által vezetett kezdeményezés keretében, a jeruzsálemi önkormányzattal együttműködve és a Jeruzsálemi Ügyek és Örökség Minisztériumának támogatásával.

A résztvevők hangterjedelmük szerint csoportokra osztva azokon a történelmi lépcsőkön álltak, amelyek mintegy 2000 évvel ezelőtt a Templom-hegy bejárataként szolgáltak. A lépcsők most a Jeruzsálemi Régészeti Parkban találhatók a szent hely lábánál.

A tavalyi esemény összefoglalója:

„Abban a kiváltságban volt részünk, hogy egy érzelmes szertartás keretében megújíthattuk a léviták énekét az egykori Második Szentély épületének közelében. A szertartás megnyitotta a szívünket, és emlékeztetett bennünket a múltunkra”

– nyilatkozta a lapnak Herzl Ben-Ari, a Zsidó Negyed Újjáépítéséért és Fejlesztéséért Társaság ügyvezető igazgatója.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp