10 év után búcsúzik a Kibic Magazin főszerkesztője, Hidas Judit

Hidas Judit a lap indulásától állt a Kibic Magazin élén.

Kedves Olvasók!

Pontosan tíz éve, 2013 októberében indult a Kibic Magazin, és ezzel együtt kezdtem el én is dolgozni a lap főszerkesztőjeként. A kollégáimmal megpróbáltuk bemutatni minél színesebben az emberek, az itt és most élő zsidóság hétköznapjait, problémáit, örömeit.  Írtunk budapesti étterem tulajdonosokról, bűvészről, kertészről vagy a Siratófalhoz ellátogató ismert színésznőről, szó volt iskolaavatásról, faültetésről, temetőtakarításról és még számos olyan dologról, amelyek világnézettől függetlenül képviselnek egyetemes emberi értékeket, és megmutatják, hogy sokkal több bennünk a közös, mint ami elválaszt minket egymástól.

Hiszem, hogy a közös értékek mentén lehet erősebbé tenni a közösséget, és ez segít, hogy ne az emlékek ápolása adja a zsidóság identitásának gerincét. A magazinban sokszor olvashattak olyan holokauszt-túlélőkről, akik képesek voltak megőrizni a reményt a legborzalmasabb körülmények között, és a pozitív életszemlélet segített nekik túllendülni a mélypontokon. Az ő életük is azt mutatja, az ember akkor találja meg a saját útját, ha azt keresi, hol tud harmóniába kerülni önmagával és a világgal. Ez az életszemlélet sugárzik Edith Eva Eger, Fahidi Éva, Leitner Dávid és még sok más túlélő példájából, akik nem hagyták, hogy bedarálja őket a történelem, hanem többek lettek a nehézségektől.

A magyar zsidó közösség virágzásnak indult az elmúlt évtizedekben, minden nehézség ellenére büszkék lehetünk a megteremtett sokszínűségre, amelyből nagyon sok köszönhető a Kibic Magazin mögött álló zsidó civil szervezeteknek. Örülök, hogy támogathattam a munkájukat az elmúlt évtizedben, és én is köszönöm az ő támogatásukat, én magam is sokat tanultam a zsidókról, jobban megismerhettem a közösséget, és ez segített, hogy közelebb kerüljek a saját zsidó identitásomhoz.

Én most búcsúzom az olvasóktól, a lapot a jövőben Ádám Péter kollégám irányítja majd, kívánok neki sok sikert a munkához. Kövessék továbbra is a Kibic híreit, érdemes lesz!

 

A Vélemény rovatban közreadott cikkek nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség véleményét, álláspontját.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp