Zsidó tippek, hogyan találjuk meg a lelki társunkat

Gondoltad már, hogy a barátaidnak, ismerőseidnek csodálatos partnerei vannak, és neked csak a resztli maradt? Zsidó tanácsok a változtatásra!

A szomszéd kertje mindig zöldebb, tartja a régi mondás, ami nem csak a vagyontárgyakra, hanem az élet más területeire, például a párkapcsolatra is vonatkozik. Íme egy rabbi nagyon is modern válasza, hogyan állíthatjuk meg a parttalan vágyakozást.

Nem arról van szó, hogy a jó pasikat vagy nőket elviszik az orrunk elől, hanem hogy az a kívánatosabb, aki már elkelt. Szeretni és szeretve lenni a legjobbat hozza ki belőlünk. Tehát egy kapcsolatban élő férfiban vagy nőben van valami, ami hiányzik a szinglikből – valaki, akit szerethet.

Egy festmény mindig jobban fog kinézni, ha bekeretezzük és a falra akasztjuk. A kanapé sokkal vonzóbb egy otthonban, mint egy bemutatóteremben. Az emberek pedig szebbek, ha megtalálják a szerelmet. Az emberi lélek csak akkor igazán önmaga, ha megnyílik valaki másnak.

Ha szeretünk valakit, életre kelünk. Érzéseink élénkebbek, érzékenységünk felfokozott, személyiségünk virágzik. Ha szeret minket valaki, magabiztosabbnak és szabadabbnak, elégedettebbnek és teljesebbnek érezzük magunkat.

Szerethetjük a családunkat és a barátainkat, de amíg nem találjuk meg a lelki társunkat, addig csak félemberek leszünk.

Nem mehetsz bútort vásárolni valaki más nappalijába. És nem hasonlíthatod össze azokat a férfiakat és nőket, akikkel randevúzol a barátaid férjével, feleségével. Egy teljes embernek nincs szüksége rád. Egy fél keresi a hiányzó másik felét.

Érezd, hogy te is csak félember vagy, és vedd észre ezt a félemberséget a másikban is. Akkor azt fogod látni, hogy rengeteg csodálatos férfi vagy nő közül tudsz választani. Az egyikük pedig rád vár. Nélküled csak fele olyanok, mint akik veled együtt lehetnének.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp