Harari elkeserítőnek tartja, hogy befóliázva árulják a gyerekeknek írt könyveit

Az izraeli történész nem hiszi, hogy Magyarországon a genderkérdés lenne a legnagyobb probléma.

A „gyermekvédelmi” törvény miatt csak befóliázva lehet árulni a magyarországi könyvesboltokban Yuval Noah Harari gyerekeknek írt történelemkönyveit. A világ urai címet viselő sorozat két kötete 9-10 éves kortól ajánlott. A több száz oldalas kötetekben mindössze néhány mondat szól arról, hogy léteznek olyan emberek, akik nem heteroszexuálisak, és vannak olyan családi struktúrák, amelyek eltérnek a hagyományostól, és ezt történelmi kontextusba helyezi, történelmi tényekről ír.

„Nagyon elkeseredtem, mert ez a rendelkezés még nehezebbé teszi azt, hogy a gyerekek hozzáférjenek ezekhez a könyvekhez”

– nyilatkozta az izraeli történész az RTL-nek. Harari azt is elmondta, hogy azért írta ezeket a könyveket, hogy megpróbáljon segíteni a gyerekeknek, „hogy jobban megértsék magukat, hogy jobban megértsék a világunkat”.

 

„Én történelemkönyveket írok, hiszen úgy gondolom, a történelem közvetlenül kapcsolódik a mindennapjainkhoz. A történelem segít megérteni, kik vagyunk” – mondta Harari, aki szerint a legtöbb gyerek foglalkozik a nemi szerepekkel, ezért fontos téma ez, mert tudni akarnak róla.

A Biblia nincs betiltva és nem kell befóliázni a könyvesboltokban, pedig sokkal nehezebben emészthető történeteket tartalmaz, hívta fel a figyelmet a történész.

„Nem csak a szeretetről van benne szó. Van benne erőszak, vérfertőzés és a többi. Például Salamon királynak ezer asszonya volt, Jákobnak két felesége van, és szeretői, egyszerre. És az teljesen rendben van, ha gyerekek is olvasnak erről. De arról már tilos, hogy egy fiú beleszeret egy másik fiúba. Ó, hát ez túl bonyolult, de miért?”

– tette fel a kérdést Harari.

Az izraeli történész úgy látja, hogy Magyarországon nem a genderkérdés a legnagyobb probléma, amitől óvni kéne a tinédzsereket. Sokkal nagyobb problémát lát a gazdasági és társadalmi kérdésekben, szerinte ezzel a politikusok a nagyobb gondokról akarják elterelni a figyelmet.

https://akibic.hu/2023/05/11/a-gendert-elkezdtek-osszemosni-a-nemvalto-ovodasokkal-egy-zagyva-politikai-uzenetet-krealva/

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp