Mihez kezdjen magával az, aki egy szép napon megtudja, hogy zsidó?

A Jaj Istenem, zsidó vagyok! elnevezésű programmal azoknak nyújtana segítséget a Limmud Magyarország, akiknek hirtelen a nyakába szakadt ez a hatalmas örökség.

Mihez kezdjen az, aki csak annyit tud, hogy zsidó? Tulajdonképpen érdeklődne is a „zsidó dolgok” iránt, de nem tudja, hogy hol merhet kérdezni?

Ezen a Limmud Napon nekik nyit ablakot a zsidó világra a Limmud Magyarország, tudósok, rabbik és aktivisták segítségével. Olyan ablakot, amely nem csak az üldöztetés képeire, vagy a kivételes tudósok portréira nyílik, hanem a zsidó életre, a gazdag hagyományokra, a közösségekre, a zsidóság pozitív megélésének lehetőségeire. Olyan ablakot, amelyen bekukucskálva kedvet kapnak, hogy az ajtót is megkeressék.

Lakosságarányosan Izrael után Magyarországon él a legtöbb, legalább az egy zsidó szülőtől származó ember, a becslések szerint 73–138 ezer. A zsidó közösségi életben mégis legfeljebb 10 ezer a többé-kevésbé aktív résztvevők száma.

A Limmud Magyarországnál biztosak abban, hogy a többiek is szívesen ismerkednének a gyökereikkel. Ezért október 15-én szeretettel várnak mindenkit, aki akár „bentről”, akár „kintről” jön és szeretne tanulni és szórakozni.

A Jaj Istenem, zsidó vagyok! című eseményt október 15-én 10-18 óra között rendezik a Rumbach zsinagógában. A program egy ingyenes jegy „megvásárlása” után látogatható, amelyet a következő linken lehet beszerezni:

Jaj Istenem, zsidó vagyok! – Limmud Magyarország

Limmud nap, 2023. október 15, Rumbach zsinagóga Mihez kezdjen magával az, aki egy szép napon megtudja, hogy zsidó? Akinek hirtelen a nyakába szakad egy hatalmas, nem egyértelműen örömteli örökség? Vagy mihez kezdjen az, aki csak annyit tud, hogy zsidó? Tulajdonképpen érdeklődne is a „zsidó dolgok” iránt, de nem tudja, hogy hol merhet kérdezni?

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp