Palesztin értelmiségiek is elítélték a palesztin elnök antiszemita kijelentéseit

A nyílt levél írói szerint erkölcsileg és politikailag elfogadhatatlan, amit Mahmúd Abbász a holokauszttal kapcsolatban mondott.

Több mint százötven palesztin értelmiségi nyílt levélben ítélte el Mahmúd Abbásznak, a Palesztin Hatóság (PH) elnökének a holokauszttal kapcsolatban tett „erkölcsileg és politikailag elfogadhatatlan” megjegyzéseit.

Mahmúd Abbász (Fotó: Wikimedia Commons)

A nyílt levél aláírói „határozottan elutasítanak minden olyan kísérletet, mely a valóságosnál jelentéktelenebbnek mutatja vagy igazolni próbálja az antiszemitizmust, a holokausztot, vagy félrevezető vele kapcsolatban.”

A levél bírálja a Palesztin Hatóság vezetőjét, s kijelenti, hogy Abbász és politikai környezete elveszítette jogosultságát a palesztin nép képviseletére és harcára az igazságosságért, a szabadságért és egyenlőségért, egy olyan küzdelemre, amely kiáll a rendszerszintű rasszizmus és az elnyomás minden formája ellen.

Mahmúd Abbász, a PH elnöke egy pártja, a Fatah vezetősége előtt mondott augusztusi beszédében azt állította, hogy Hitler nem a vallásuk, hanem „társadalmi szerepük”, pénzügyeik miatt ölte meg az európai zsidókat, akik szerinte nem is szemita nép, hanem a kazárok leszármazottjai.

Abbász szavait elítélte Izrael, az Egyesült Államok és az EU, a párizsi polgármester pedig megfosztotta ottani, korábbi kitüntetésétől.

Az antiszemitizmus legmélyebb bugyraiba ugrott fejest a palesztin elnök

Mahmud Abbasz durva antiszemita kijelentését még azok is elítélték, akik amúgy lelkesen támogatják a palesztinok ügyét. A palesztin elnök a nagy felháborodás hatására bocsánatot kért….

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp