Két izraeli turistát megtámadtak a budapesti metróban

A jegyellenőrök zsidózni kezdtek a konfliktus során.

Egy 48 éves, idegenvezetőként dolgozó nő és 65 éves édesanyja turistaként érkezett a magyar fővárosba. Múlt hét csütörtökön az egyik metró kijáratánál keveredtek konfliktusba két olyan emberrel, akik jegyellenőrnek mondták magukat.

Az ellenőrök – akik igazolványt állítólag nem tudtak felmutatni – azt mondták nekik, hogy a jegyük nem érvényes, mert elhagyták Budapest központját, és ezért ki kell fizetniük egy elmondásuk szerint nagyjából 24 ezer forintnak megfeleltethető bírságot, írja az index.hu.

„Édesanyám nagyon jól ismeri Budapestet, és amikor azt mondta nekik, hogy nem mondanak igazat, akkor kitört a vita. Nagyon hamar rájöttünk, hogy át akarnak verni minket. Elvették az útlevelünket, és meg akartak büntetni minket. Más turistákat is megállítottak, akik leszálltak a szerelvényről, és ugyanazt mondták nekik. Mi nem fizettünk” – idézte fel a 48 éves nő, Tamar.

A két megtámadott izraeli turista

Elmondása szerint az ellenőrök egy olyan helyen álltak, ahol nem volt térfigyelő kamera. Végül úgy döntöttek, hogy rendőrt hívnak, és elkezdték lefotózni az ellenőröket akik erre zsidózni kezdtek és nekik estek.

Egyikük a 48 éves nőt lökte a földre, és megpróbálta elvenni a kameráját, a másik pedig megütötte az édesanyját. Eközben azt mondták nekik, hogy

zsidók vagytok, menjetek vissza Izraelbe, miközben azt mutogatta nekik, hogy hosszú az orruk.

Jelenleg rendőrségi vizsgálat folyik az ügyben.

 

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp