Tudtad? Héber felirat van Darth Vader páncélján

A szöveg elég nehezen olvasható, ráadásul a néhány betű fejjel lefelé szerepel, de azért van megfejtés.

Darth Vader a modern kori filmtörténet egyik legikonikusabb főgonosza. Az éjfekete páncélt és sisakot Ralph McQuarrie illusztrátor vázlatai alapján John Mollo jelmeztervező készítette. A Star Wars-filmekben egyébként elég kevés felirat szerepel, és azok is jellemzően fura rúnák. Vader páncélján azonban nem rúnák láthatók, hanem a héber ábécé betűi, hívja fel a figyelmet rá a telex.hu.

A szöveg elég nehezen olvasható, ráadásul a néhány betű fejjel lefelé szerepel, mindenesetre ki lehet olvasni belőle egy mondatot, ami magyarul valami olyasmit jelent:

„A tettei nem lesznek megbocsátva, amíg ezt ki nem érdemli.”

Nem világos, miért került oda a felirat. A telex szerint erre leginkább a két tervező, Ralph McQuarrie és John Mollo tudna válaszolni, de ők már nem élnek, és nem maradt fenn tőlük olyan interjú vagy bármilyen forrás, ami erről szólt volna.

A telex.hu szerint ez az egész vagy egy rejtett vicc a kosztümtervezőktől, vagy ezzel akarték felturbózni a régi dizájnt a Birodalom visszavág forgatásánál, és ehhez kellett nekik egy egzotikus felirat, amit véletlenszerűen választottak ki, és pár betűt megforgattak benne, majd azt gondolták, soha nem fogja senki észrevenni.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp