Visszatért zsidóságához, mialatt Thaiföld legkeményebb börtönében ült 18 évet

Világszenzációnak számított Krebs Sándor, más néven Shani esete, nyugati ember még nem ült ennyi ideig ebben a börtönben.

Krebs Sándor 18 évet ült Thaiföld legkeményebb börtönében. Egy barátja kérésére egy nagyobb csomag heroint vitt Thaiföldre, ahol a reptéren elkapták, halálra ítélték, de bűnösnek vallotta magát, ezért enyhítették 100 évre a börtönbüntetését. Idővel 40, majd 18 évre csökkentették a letöltendő évek számát, 18 év után, 2012-ben szabadult, 52 évesen.

A hír világszenzációnak számított annak idején, nyugati ember még nem ült ennyi ideig ebben a börtönben. Krebs Sándor, Shani már 11 év távlatából mesélt a thaiföldi börtönről nemrég az RTL Klub Reggeli műsorában.

 

Shani ’56-os magyar szülők gyermekeként a Dél-Afrikai Köztársaságban született és durva, erőszakos nevelőapja miatt már kiskorában rossz útra tévedt. Iskolásként kezdett marihuánát szívni, később pedig a keményebb szerekre is rákapott. Használt mandraxot, LSD-t és kokaint is.

Shani börtönben visszatért vallásos zsidó gyökereihez: naponta imádkozott, sokat olvasta a Bibliát, és főleg spirituális témájú könyveket. Ezen kívül festeni kezdett, hogy túléljen.

“Festés közben átkerültem egy másik világba, és nem azon gondolkodtam, hogy hol vagyok”

– mesélte. A börtönben teljes átalakuláson ment át, kénytelen volt naponta dolgozni, a mindennapi tevékenység jót tett neki a drogos múltja után.

Shani fiatalon

A börtönévek után nehéz volt visszailleszkednie a társadalomba, de a családja támogatta, és azt mondja, nem bánta meg, hogy így alakult az élete. Írt egy könyvet, és számos iskolába hívják beszélgetni, ahol a drog veszélyeire hívja fel a figyelmet. Úgy érzi, a múlt hibáiból tanulva most tud tenni másokért.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp