Kiegyeztek egymással az ortodoxok?

Mosolyogva fog kezet egy menóra előtt Keszler Gábor, a MAOIH sokat támadott új elnöke és a régi tagság nemrég megválasztott rabbija, Rabinowitz rabbi, egy néhány napja közzétett fotón.

Pénteken munkaszerződést írt alá az Izraelből néhány hete érkezett Aryeh Mordechay Rabinowitz a MAOIH-nál – írja a zsidó egyház a Facebook-oldalán.

A bejegyzés szerint a megállapodással lehetővé vált, hogy a MAOIH hatályos alapszabálya szerint összehívott rabbiválasztásig tartó átmeneti időszakban is el legyenek látva a hitközség körüli vallási feladatok.

Rabinowitz rabbi és Keszler Gábor

Keszler Gábor ismertette a februárban megválasztott elöljáróság revitalizációs terveit, a zsinagógák és vallási infrastruktúrák folyamatban lévő megújításának státuszát és a közösségépítési elképzeléseket.

A szöveg szerint a felek egyetértettek, hogy a kialakult helyzetben minden erővel az összefogásra kell törekedni, és közösen kell cselekedni a hitközség megmentésének érdekében.

Ugyanakkor a MAOIH régi gárdáját képviselő Somré Hádász Hitőregylet néven publikáló, magukat meg nem nevező személyek is reagáltak a hírre. Mint írják, mindez semmit sem változtat Rabinowitz rabbi többször deklarált célján, hogy megtisztítsa a hitközséget a Chabad/EMIH befolyástól.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp