Kezet fogott izraeli ellenfelével, örökös eltiltást kapott az iráni súlyemelő

Az iráni rezsim tiltja az izraeli sportolókkal való érintkezést.

Az iráni súlyemelő Mosztafa Rajaei életre szóló eltiltást kapott az iráni hatóságoktól, miután kezet fogott Makszim Szvirszkij izraeli súlyemelővel egy szenior világbajnokságon, írja a Ynet.

Az iráni súlyemelő szövetség az iráni állami média szerint az esetet követően eltiltást rendelt el, és elbocsátotta a küldöttség vezetőjét, Hamid Szalehiniát. Az eltiltás megakadályozza, hogy a 40-es éveiben járó Rajaei belépjen az ország bármely sportlétesítményébe.

Irán, amely nem ismeri el Izraelt, megtiltja az iráni és izraeli sportolók közötti kapcsolatot. Rajaei, az iráni válogatott korábbi tagja, 2015-ben képviselte hazáját a súlyemelő Ázsia-bajnokságon.

2021-ben Irán legfelsőbb vezetője, Ali Hámenei ajatollah megtiltotta a sportolóknak, hogy kezet rázzanak az érmet nyert izraeliekkel. Az iráni sportolóknak gyakran sikerült elkerülniük az izraeliekkel szembeni versenyzést azzal, hogy vagy diszkvalifikálták őket, vagy orvosi igazolásokat nyújtottak be, amelyek szerint nem érezték jól magukat.

Családját fenyegették az iráni dzsúdósnak, hogy ne álljon ki izraeli ellenfelével

A közösségi médiában gratulált az iráni cselgáncsozó az izraeli világbajnok Szagi Mukinak. A jövő évi olimpián Saeid Mollaei már nem az iráni, hanem az ötkarikás zászló alatt versenyezhet….

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp