Hazaértek Izraelbe a Szaúd-Arábiában kényszerleszállást végrehajtó repülő utasai

A két ország között nincs hivatalos diplomáciai kapcsolat.

Az Air Seychelles légitársaság HM22-es számú, Airbus 320-as gyártmányú, a Seychelle-szigetekről Izraelbe tartó járata elektromos meghibásodás miatt kényszerleszállást hajtott végre hétfőn az Izraellel diplomáciai kapcsolatban nem álló Szaúd-Arábiában a Kan közszolgálati rádió értesülése szerint.

Az éjszakát az utasok egy, a reptérhez közeli szállodában töltötték, majd egy értük küldött mentőjárattal kedden landoltak a tel-avivi Ben Gurion repülőtéren. Benjamin Netanjahu miniszterelnök köszönetét fejezte ki a “jószomszédi kapcsolatokért” Szaúd-Arábiának.

Az izraeli járat Szaúd-Arábia harmadik legnagyobb és legforgalmasabb, Dzsidda közelében található nemzetközi repülőterén hajtott végre kényszerleszállást. A Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet értesülése szerint a földet érést követő három órát az utasok a gépen töltötték, de később elhagyták azt, és egy szállodába mentek.

A Seychelle-szigetekről Izraelbe tartó gép egyik izraeli utasa

“Kiváló bánásmódban részesültünk, fényűző szobákat és pihenőt kaptunk az átélt trauma után. Nagyon kedvesek voltak, nagyon kellemesen meglepődtünk” – nyilatkozta egyikük a ynetnek. A terminálban kifejezetten a számukra megnyitott úton közlekedtek, ahonnan a szállodához vitték őket, majd másnap a helyi személyzet segítségével közvetlenül a repülőgéphez.

Izrael nem ápol hivatalos kapcsolatokat Szaúd-Arábiával, de a két ország az elmúlt években közelebb került egymáshoz az Egyesült Államok közvetítésével.

 

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp