Karácsony: Budapest vezetése mindig barát és partner lesz a zsidó közösség számára

A főpolgármester a Mazsihisz és a BZSH elnökét fogadta.

Karácsony Gergely főpolgármester hétfőn a Városházán fogadta Grósz Andort, a Mazsihisz elnökét, illetve Mester Tamást, a Budapesti Zsidó Hitközség elnökét. A találkozón Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes is részt vett.

 

A találkozóról Karácsony Gergely Facebook-oldalán posztolt, amelyben többek között azt írta:

„Budapest nem csak sokszínű, befogadó és elfogadó város, de itt él Európa egyik legnépesebb zsidó közössége, amelynek mindig is fontos szerepe volt a város kultúrájának, gazdaságának fejlődésében. Elnök urakat biztosítottam róla, hogy Budapest vezetése mindig barát és partner lesz a budapesti zsidó közösség és a MAZSIHISZ számára.”

A mazsihisz.hu beszámolója szerint a megbeszélésen a szervezet és a főváros közötti, konkrét együttműködési lehetőségeket tekintették át, kitérve az antiszemitizmus elleni közös fellépésre és a Szeretetkórház fejlesztésének lehetőségére.

Ha szükséges, akkor a jövőben Budapest és a legnagyobb magyar zsidó felekezet közösen lép fel a rasszizmus, a kirekesztés minden formája, a vallási kisebbségeket sújtó incidensek ellen.

Grósz Andor és Karácsony Gergely érintették a Szeretetkórház fejlesztési lehetőségeinek aktuális kérdéseit, és megállapodtak a főváros és a Mazsihisz vezetése közötti megbeszélések folytatásában.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp