Lovagkeresztet kapott a Kitörés túra két szervezője

Lezsák Sándor fideszes parlamenti alelnök veje a túrák egyik szervezője.

Az augusztus 20-i állami ünnep alkalmából a magyar érdemrend lovagkereszt kitüntetését kapta a Hazajáró Egylet két alapítója: Moys Zoltán és Kenyeres Oszkár. Ez az egyesület a második világháborús budai kitörési kísérletre emlékező túrák szervezője, amely nemrég egyébként 70 millió forintos állami turisztikai támogatást is kapott, írja a 444.hu.

Moys Zoltán a 24.hu információi szerint, az országgyűlés fideszes alelnökének, Lezsák Sándornak a veje. Moys Zoltán cége a Fidesz 2010-es hatalomra kerülése után az úgynevezett közmédia beszállítója lett százmilliós nagyságrendű megbízással, és a Jobbik tévéjének, az N1TV-nek is dolgozott 2015-ig.

Moys cége gyártotta azt a 2013-as műsort is, amely Adolf Hitler születésnapjáról tisztelettel, többek között ilyen mondatokkal emlékezett meg:

Moys Zoltán

„ Rövid idő alatt talpra állította a tönkretett, nyomorba döntött Németországot, ahol példátlan gazdasági, társadalmi, erkölcsi, kulturális fellendülés vette kezdetét (…) A történelem talán legismertebb politikusának emléke azóta is a győztes nagyhatalmak politikai boszorkányüldözésének első számú célpontja”.

A díjat egyébként a minisztériumi indokolás szerint „a Kárpát-medence természeti és kulturális értékei mellett a helyi magyarság mindennapjait bemutató, a természetjárást népszerűsítő tevékenysége, különösen a »Hazajáró« című műsor készítése során végzett színvonalas és odaadó munkája elismeréseként” kapta Kenyeres Oszkárral, az egyesület másik alapítójával együtt.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp