Négy izraeli atléta indul a budapesti világbajnokságon

Az izraeliek ugyan kis csapatattal érkeznek Budapestre, de éremre így is lehet esély.

Négy izraeli sportoló részvételével szombaton veszi kezdetét Budapesten az atlétikai világbajnokság. A három férfi és egy női atlétából álló csapat a vártnál kisebb létszámú ugyan, de éremre így esélye lehet.

 

Az izraeli csapatot erősíti ugyanis Lonah Salpeter, aki az ötödik helyen található a világranglistán a női maratonfutók mezőnyében. Salpeter tavaly nyáron, a Eugene-ben rendezett vb-n bronz érmet szerzett. Azóta pedig ősszel második lett a rangos New York Marathonon, illetve idén tavasszal harmadik a Boston Marathon versenyen.

A férfiak között két izraeli maratonfutó indul. Egyikük, Maru Teferi tavaly a müncheni atlétikai Európa-bajnokságon ezüstérmet szerzett, miután a célegyenesben hajrázta le német ellenfele. A másik izraeli hosszútávfutó Haimro Alame lesz.

A negyedik izraeli, a 200 méteren induló Blessing Afrifah, aki tavaly junior világbajnok lett ezen a távon, idén pedig az U23-as Európa-bajnokságot nyerte meg. Budapesten a felnőtt mezőnyben is megmutathatja tudását.

Fantasztikus idővel lett világbajnok az izraeli atlétika egyik legnagyobb tehetsége

Blessing Afrifah 200 méteren futott olyan időt az U20-as világbajnokságon, aminél jobbat eddig csak ketten tudtak ebben a korosztályban. Az egyiküket Usian Boltnak hívják.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp