Soros György alapítványa kivonul Európából

A döntés mögött a birodalom új vezetője, Alexander Soros állhat.

A Szabad Európa értesülései szerint múlt pénteken levelet kapott minden olyan magyarországi szervezet, amely részesül a Soros György által alapított Nyílt Társadalom Alapítványai (Open Society Foundations, OSF) támogatásából.

Az alapítvány három munkatársa küldte szét az e-maileket, amelyekben az OSF igazgatótanácsának legutóbbi döntéséről értesítik a magyar partnerszervezeteket: a szervezet lényegében megszünteti tevékenységét az Európai Unióban, és a világ más részeire helyezi át forrásait. Lapértesülés szerint a három európai irodában már hatalmas létszámleépítések kezdődtek, írja az index.hu.

A döntést azzal indokolják, hogy az uniós intézmények és kormányok jelentős összegeket fordítanak az emberi jogok, a szabadság és a sokszínűség témáira, és ők is ezeken a területeken aktívak.

Soros György decemberben átadta fiának a 25 milliárd dolláros birodalom irányítását. A 37 éves Alexander Sorost arról beszélt, hogy sokkal jobban érdekli a politika, mint az üzlet. Nagy valószínűséggel ő dönthetett már arról is, hogy a Nyílt Társadalom Alapítványai kivonul Európából.

Várhatóan 2024-től szűnnek meg az európai programok. Az OSF 2018-ban költözött el Budapestről, és tette át székhelyét Berlinbe.

Kapcsolódó cikkünk:

Soros fia átveszi apja 25 milliárd dolláros birodalmát

Alexander Soros, a milliárdos negyedik gyereke, aki állítólag az apjánál is politikussabb. Kérdés, mit kezd az ölébe hullott lehetőséggel.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp