Először rendeznek zsidó gasztronómiai fesztivált Nyíregyházán

Az I. Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Zsidó Gasztronómiai Fesztivál egyik fő célja, hogy közelebb hozza a zsidó kultúrát a többségi társadalomhoz.

A Nyíregyházi Zsidó Hitközség programjának középpontjában a résztvevők aktív bevonására építő kulturális és művészeti programok szervezése áll, írja a nyiregyhaza.hu. Egy olyan kulturális program megvalósítását szeretnék elősegíteni, amely a magyarországi zsidósággal kapcsolatos értékeket, hagyományokat, szokásokat segít megismerni, továbbörökíteni a jövő generációi számára.

A program keretein belül kiállítás, a zsidó folklórba bevezető előadás, interaktív tárlatvezetés és könyvbemutató lesz. Az eseményen résztvevők továbbá gasztronómiai utazást tehetnek a kóser konyha világába. Megízlelhetik a hagyományos kóser konyha ízeit, megismerhetik a különleges ételek receptjeit, bepillantást nyerhetnek e csodálatosan gazdag kulináris kultúrába.

Mindezek mellett a nap folyamán sor kerül a zsidó világ vallási és világi szereplőinek előadásaira, amelyek egyrészt segítik a zsidó kultúra és gondolkodásmód megismerését, másrészt különleges, semmivel sem összehasonlítható szórakozást biztosítanak a nyíregyháziak számára.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp