Először indul szombaton ingyenes buszjárat Jeruzsálemben

Eddig több tucat jeruzsálemi jelentkezett az első utakra, amelyekre a múlt hétvégén került sor.

A jeruzsálemi Hitorerut (ébredő) mozgalom tömegközlekedési projektje keretében péntekenként és szombatonként lesz buszjárat a városban, és közvetlenül Tel-Aviv tengerpartjára. Korábban nem volt tömegközlekedés sabbatkor a zsidó fővárosban.

A busz pénteken a diáknegyedeken halad át, és a pénteki vacsorára szállítja az utasokat, szombaton pedig a jeruzsálemiek legkeresettebb úti céljára, a tel-avivi tengerpartra indul, írja a jpost.com.

A kép illusztráció

Eddig több tucat jeruzsálemi jelentkezett az első utakra, amelyekre a múlt hétvégén került sor. További tucatnyian vannak várólistákon, ha szabaddá válik a hely.

A Hitorerut Mozgalom egy fél évvel ezelőtti Direct Polls kutatásra hivatkozik, amelyből az derült ki, hogy a jeruzsálemiek 57%-a támogatja a tömegközlekedést a hétvégén. A felmérésből az is látszik, hogy a sabbatot tartó közönség 41%-a támogatja a hétvégi tömegközlekedés működtetését.

Adir Schwartz, a Hitorerut mozgalom elnöke kijelentette, hogy “a jeruzsálemi közvélemény valódi megoldásokra vágyik, amelyek megtartják a világi és hagyományos fiatalokat is ebben a városban. Jeruzsálemben mindenkinek megvan a helye, és ilyennek is kell maradnia. Élhető körülményeket kell biztosítani a világiak, az ultraortodoxok, a vallásosok és a hagyományőrzők számára egyaránt.”

Az ingyenes jeruzsálemi buszjáratról szóló jelentés napokkal azután látott napvilágot, hogy bejelentették, nem fog szombaton közlekedni az új Tel-Aviv-i kisvasút.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp