198 ország zászlóját rakja ki Rubik-kockákból ez a lány

Az akcióval az agydaganat-kutatás támogatására gyűjt az egyik családtagja emlékére.

Egy 14 éves lány 198 világzászlót készít mini Rubik-kockákból egy éven át az Agydaganatkutató jótékonysági szervezet támogatására. Mimi Kaufmann 26 másodperc alatt képes kirakni egy Rubik-kockát.

Mimi így nyilatkozott: „A Rubik-kockák megoldása volt a hobbim, és szerettem különféle dolgokat alkotni belőlük. Akkoriban megtanultam fejből a világ összes zászlóját, ezért úgy döntöttem, hogy ez lesz a projektem.”

Mimi szerette volna valamilyen jótékonysági céllal megcsinálni a kihívást, és ekkor az anyukája azt javasolta neki, szentelje a nagybátyja emlékére, aki 10 éve halt meg agydaganatban hátrahagyva 3 kisgyereket és a feleségét, írja a Jewish News.

Mimit a 19 éves bátyja, Joel tanította meg a Rubik-kocka használatára, aki szintén rajong a játékért. Tudni kell, hogy a Rubik-kockának 43 ötmilliárd kombinációja van. A kislány eddig 79 zászlót hozott létre belőle, többek között Nagy-Britanniáét, Izraelét, Írországét.

„Mozaikgenerátorral konvertálom a zászlóképeket pixelekké, amelyeket aztán kockák segítségével tudok újra létrehozni.”

A kislány legalább 2740 fontot szeretne összegyűjteni, ami egy egynapos kutatás támogatására elegendő a jótékonysági szervezet négy kiválósági központjának egyikében.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp