5 napig demonstrál a bezárt Kazinczy zsinagóga előtt a Zsidó Színház volt vezetője

A Kazinczy utcai zsinagógát felújításra hivatkozva zárta be a hitközség vezetése, a kizárt tagok szerint a cél, hogy elüldözzék őket a zsinagógából.

Vajda Róbert Mordecháj, az egykori Zsidó Színház vezetője maga is rendszeresen imádkozott a Kazinczy utcai zsinagógában, egészen addig, amíg nemrég felújítási munkákra hivatkozva bezárták a nagy zsinagógát. A hívek szerint a zsinagóga teljesen jó állapotban van, nem szorult felújításra, a cél csakis azoknak a kiszorítása lehet, akik egyáltalán nem nézték jó szemmel, hogy Keszler Gábort választották meg vitatott körülmények között a MAOIH elnökének.

Vajda Róbert Mordecháj Facebook bejegyzése szerint az elnököt rendszeresen durván támadták a közösségi tagok, amikor megjelent a zsinagógában, mivel illegitimnek tartották a kinevezését. Vajda szerint senki nem állt ki az elnök mellett, ami szintén azt mutatja, nem voltak valódi támogatói az ortodox közösségben. A Zsidó Színház volt vezetője úgy véli, hogy  Keszler azért záratta be a zsinagógát, mert nem bír a tagsággal, és így próbál rendet tenni az őszi nagyünnepekre.

“Keszler, ez a vallásszédelgő, azt hitte a pesti ortodoxiáról, hogy állhatatlan. Nem, kérem, mi kiállhatatlanok vagyunk”, írja, és ezzel együtt nemrég hétfő óta minden nap a Kazinczy utcai zsinagóga lépcsőjén demonstrál 14-től 15.30-ig.

Kapcsolódó cikkünk:

Felújításra hivatkozva kizárták a híveket a Kazinczy utcai zsinagógából

Az ortodoxok a zsinagóga zárt kapuja előtt, az utcán imádkoztak csütörtök este.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp