Soha nem látott mértékű vasútépítésbe kezd Izrael

Szaúd-Arábiával is összeköthetné Izraelt az a 9400 milliárd forintnak megfelelő beruházás, amelyet a vasúthálózata fejlesztésébe fektet Izrael.

Izrael 9400 milliárd forintnak megfelelő sékel értékben tervez befektetni vasúthálózata kiszélesítésébe. A fejlesztés összekapcsolná a vidéket Tel-Aviv térségével, emellett megteremtené az összeköttetés lehetőségét Szaúd-Arábiával is – jelentette be vasárnap Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök az index.hu szerint.

Nem sokkal korábban amerikai tisztségviselők látogattak Szaúd-Arábiába, hogy előmozdítsák a hivatalos diplomáciai kapcsolatok megteremtését a szunnita királyság és a zsidó állam között. Ugyanakkor vasárnap Juli Edelstejn, az izraeli parlament külügyi és védelmi bizottságának elnöke úgy nyilatkozott, hogy korai még arról beszélni, hogy folyamatban lenne bármilyen egyeztetés Rijád és Izrael kapcsolatainak normalizálásáról.

Az úgynevezett „Egy Izrael” projekt célja legfeljebb két órára csökkenteni az utazási időt vasúton az ország üzleti és kormányzati központjai között.

A jövőben képesek leszünk teherszállításra (a vörös-tengeri) Eilatból a Földközi-tengerre, és megteremtjük Izrael és Szaúd-Arábia, valamint az Arab-félsziget vasúti összeköttetését is – hangsúlyozta Netanjahu televíziós beszédében.

Az elképzelések szerint tíz éven belül elkészülne az észak–déli gyorsvasúti összeköttetés.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp