Nem jött el a Fauda sztárja a kormányközeli MCC fesztiváljára

Lior Raz eredetileg a sorozat sikeréről, valamint az izraeli-palesztin konfliktus megjelenítéséről beszélt volna az esztergomi MCC Feszten.

A kormányközeli Mathias Corvinus Collegium által Esztergomban megrendezett MCC Feszt egyik sztárvendége lett volna Lior Raz, a nagy sikerű Fauda társalkotója és főszereplője. A háromnapos eseményen a tervek szerint az izraeli színész pénteken a nagyszínpadon osztotta volna meg meglátásait a sorozat fejlesztéséről, gyártásáról és sikeréről, valamint elmélyült volna az izraeli-palesztin konfliktus képernyőn való ábrázolásának bonyolultságában.

Lior Raz az MCC Feszt beharangozó anyagán

A Haaretz azonban nemrég arról számolt be, hogy Raz valószínűleg visszamondta a szereplését. Pár nappal ezelőtt ugyanis hirtelen eltűnt a fesztivál programjából, az azt beharangozó oldal is elérhetetlenné vált és az izraeli nagykövetség közösségimédia-felületéről is törölték az eseményről szóló bejegyzést.

A lap megkereste Raz képviselőjét, aki minden magyarázat nélkül közölte:

Lior nem vesz részt ezen az eseményen. Köszönjük érdeklődését.”

A Haaretz cikke – utalva az Orbán Viktor és Benjamin Netanjau közötti jó kapcsolatra – megjegyzi, „nem világos, hogy Raz, aki élesen bírálta a Netanjahu-kormánynak a bíróságok hatalmának gyengítésére irányuló erőfeszítéseit, és az év elején azt mondta, hogy »az izraeli demokrácia veszélyben van«, miért akart eleve részt venni ezen az eseményen”.

Szeretnének ötödik évadot a Fauda alkotói

Bár eredetileg a negyediket szánták az utolsó évadnak. Közben fotókat tettek közzé a tavalyi budapesti forgatásról.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp