Orosz rakétacsapás rongálta meg egy zsidó szervezet irodáját Odesszában

A Hillel odesszai központjában a becsapódás idején senki sem tartózkodott.

Egy orosz rakétacsapás jelentős károkat okozott a Hillel zsidó szervezet odesszai irodájában vasárnap, számolt be a szervezet közleménye alapján a JTA. A háború tavalyi kezdete óta ez volt a második alkalom, hogy a Hillel ukrajnai épületét orosz tűz károsította. A Hillel harkivi központja tavaly pusztult el orosz bombázások következtében.

 

A Magyarországon is működő nemzetközi zsidó szervezet leginkább egyetemisták körében tevékenykedik, a világ számos pontján, köztük Ukrajnában is támogatja a zsidó fiatalokat. A Hillel kedden osztotta meg a közösségi médiában a károk elszenvedésének hírét. Azt írta, hogy a rakéta tönkretette az iroda ajtaját és ablakait, a mennyezet pedig beomlott, de az épületben ekkor senki sem tartózkodott.

„Remélem, hogy a lehető leghamarabb helyre tudjuk állítani a programokat”

– mondta Osik Akselrud, a Hillel közép-ázsiai és délkelet-európai régiójának igazgatója. A Hillel egy rövid videót is megosztott, amelyen látszólag egy már a helyszínen lévő daru látható, amely a károk helyreállításán dolgozik.

 

Egy nappal a bombázás előtt a Hillel Odessza a közösségi médiában megosztotta a közelmúltban tartott, havdaláról, a szombat kimeneteléről készült fotókat. Az eseményen a diákok a „jövő zsidó városát” képzelték el.

A Hillel Harkiv az elmúlt évben is aktív programokat kínált, és nemrég ünnepelte a lag baomert. A Hillel több központot is működtet Ukrajnában zsidó filantróp szervezetek, köztük az American Jewish Joint Distribution Committee (JDC) és a Schusterman Family Philanthropies támogatásával. Továbbá nyolc oroszországi városban is működik.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp