Izraeli fejlesztésű kamikaze drónokat vásárolt a Magyar Honvédség

A német Rheinmetall által gyártott Hero-drónok számos célpont ellen bizonyították hatékonyságukat.

Magyarország több százmillió euró értékben vesz kamikaze drónokat a Rheinmetall hadipari vállalattól. A szállítás 2024-ben kezdődik, és a tervek szerint 2025-ben fejeződik be – olvasható a a német cég közleményében.

Hero-30, Hero-120 és Hero-400EC drónok egy washingtoni kiállításon (Fotó: Wikimedia Commons)

A közlemény szerint a düsseldorfi Rheinmetall fontos megrendelést kapott Magyarországtól a Hero néven ismert termékcsaládjukra. Az erről szóló szerződéseket nemrég írták alá a Magyar Honvédséggel.

A Hero-drónok a keringő lőszerek, közismertebb nevükön az öngyilkos vagy kamikaze drónok közé tartoznak. Ezek az eszközök közelebb állnak az okos lövedékekhez, mint a repülőgépekhez, mivel egyszer használatosak.

A fegyver a célzóna felett köröz, lokalizálja és követi az ellenséget, valamint elemzi a lehetséges célpontokat. A célpont azonosítása után becsapódik és megsemmisül. A Hero-drónok szárazföldön, tengeren vagy akár levegőből indítva is bevethetők.

A Hero egy széles körben használt, bevetésen kipróbált és bevált eszköz, amelyet az izraeli UVision Air védelmi technológiai vállalattal kötött együttműködési megállapodás keretében fejlesztettek. A dróncsalád öt tagból áll, azt azonban nem közölték, hogy Magyarország melyik típusból rendelt.

A Hero-rendszer számos célpont ellen bizonyította hatékonyságát, beleértve a gyalogságot, a mozgásban lévő könnyű járműveket, a harckocsikat, az ellenséges tábori erődítményeket, a légvédelmi rendszereket és a kritikus infrastruktúrát. Jelentős előnyöket kínál a modern hadviselésben – áll a Rheinmetall közleményében. (Telex)

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp