Szolidaritást vállal az LMBTQ közösségekkel az izraeli nagykövetség

A holnapi Budapest Pride alkalmából adott ki közleményt Izrael Állam Nagykövetsége.

„A Pride hónap alkalmából, a Budapest Pride Fesztivál előestéjén, Izrael Állam Nagykövetsége szolidaritást vállal a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű, queer és interszex (LMBTQI+) közösségekkel. A Pride Fesztivál lehetőséget ad arra, hogy közösen ünnepeljük az LMBTQI+ közösségek sokszínűségét és az általuk elért eredményeket”

– olvasható az izraeli nagykövetség, a Budapest Pride alkalmából a közösségi médiában megjelentetett közleményében, amely így folytatódik:

„Az ünneplés közben azonban, nem feledkezünk meg arról, hogy az LMBTQI+ emberek teljes egyenlőségéért folytatott küzdelem még nem ért véget. Elutasítjuk ezen közösségek és tagjaik elleni erőszak, gyűlölet, elnyomás, diszkrimináció és intolerancia minden formáját.”

 

Mint írják:

„Büszkék vagyunk arra, hogy Izraelben egy virágzó LMBTQI+ közösség él, amely törekszik a magyarországi közösségek támogatására”.

Az izraeli nagykövetség is csatlakozik a Bálint Ház azon kezdeményezéséhez, hogy zsidó szervezetek együtt vonuljanak fel a Budapest Pride-on, közösen kiállva a kirekesztés és a homofóbia ellen.

Zsidó szervezetek állnak ki a homofóbia ellen

A felvonulásra és az azt megelőző készülődésre mindenkit várnak július 15-én 12 órakor.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp