Antiszemita konteós levélen kapott halálos fenyegetés egy ellenzéki képviselő

A szélsőjobbosok még mindig nem jöttek arról a tripről, hogy Simon Peresz fel akarja vásárolni Magyarországot.

„Halálosan megfenyegettek egy durva, antiszemita, »Betyárok« aláírással ellátott, kézzel írt levélben. Ezért feljelentést teszek. A levél tartalma egyértelműen kapcsolódik ahhoz a lejáratókampányhoz, amit a Fidesz és médiája ellenem és a Szikra közössége ellen folytat”

– írja Jámbor András, a Szikra Mozgalom, illetve az Egységben Magyarországért országgyűlési képviselője egy Facebook-bejegyzésben.

 

A képviselő megosztotta, hogy „ebben a lejáratókampányban egy olyan erőszakos bűncselekménybe akarnak belekeverni engem és a Szikrát, amelyről a nyomozóhatóság kimondta, hogy nincsen közünk hozzá, hiszen egyetlen tagunk után sem nyomoznak. Még februárban valóban zajlott eljárás egy tagunkkal szemben: őt ártatlanul 14 napra börtönbe csukták. A rendőrség és az ügyészség azóta kimondta: a bizonyítékok alapján egyértelmű, hogy nem követett el bűncselekményt.”

Hozzátéve, hogy „ebben a lejáratókampányban most egy olyan pedofil-ügybe akarnak belekeverni, amelyben a BRFK kimondta: nem érintett egyetlen Szikra tag sem, és nem is nyomoztak egyetlen tagunk ellen sem”.

„Nem jó érzés ilyen halálos fenyegetést kapni, kétgyermekes apaként pláne vérfagyasztó”

– írta Jámbor András, aki a hozzászólások között megosztotta a kézzel írt levelet, amelynek fejlécén valamiért Simon Peresznek, Izrael hat éve elhunyt korábbi elnökének üzennek egy Petőfi-idézettel. Bár Petőfi Sándor annak idején „a németnek” szánta versét, a levél szerzője nyomatékosan kiemelte, hogy ő „a mocsok zsidónak” üzen.

A Jámbor Andrásnak küldött fenyegetőlevél fejléce

Simon Peresz 2007-ben, egy tel-avivi gazdasági kamarai rendezvényen elmondott beszédében szerette volna kiemelni az izraeli gazdasági sikereket, és a következőket mondta:

„manapság gyarmatok létesítése és hadsereg bevetése nélkül is lehet birodalmat építeni… Izraeli üzletemberek befektetnek az egész világon. Izraelnek példa nélküli gazdasági sikerei vannak, mostanra kivívtuk gazdasági függetlenségünket, felvásároljuk Manhattant, Lengyelországot, Magyarországot és Romániát”.

Erre akkor teljesen rácsavarodott a magyar szélsőjobboldal, mivel ebben látták igazolódni azt az összeesküvés-elméletet, miszerint a „zsidók el akarják foglalni Magyarországot”. Tüntetéseket szerveztek, és az izraeli nagykövetségnek magyarázkodnia kellett Peresz szavai miatt.

Jámbor Andrást egyébként nem először találják meg antiszemita gyűlölködők. Tavaly a választási kampány idején a Józsefvárosban kihelyezett plakátját firkálták össze zsidózó trágárságokkal.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp