2000 évet repíti vissza a Siratófal látogatóit egy új applikáció

Az ingyenesen letölthető alkalmazás segítségével mostantól bárki megnézheti, hogy ilyen volt a helyszín a Második Szentély idején.

Egészen a Második Szentély idejébe repít vissza a Kotel AR nevű alkalmazás, amelyet a Siratófal Öröksége Alapítvány az izraeli Miniszterelnöki Hivatallal együttműködve indított el. Ezzel várva a nyár folyamán a helyszínre érkező több millió turistát, számolt be a Ynet.

Az applikáció egy innovatív kiterjesztett valóság technológiát tartalmaz, amely a Siratófal előtt lévő teret letapogatva felismeri, hogy mit lát a mobileszköz kameráján keresztül, és leolvassa a rajta lévő virtuális információkat. Ily módon az alkalmazás felhasználói egy pillanat alatt ténylegesen láthatják a helyszínt a virtuális valósággal együtt.

A nagyközönség számára ingyenesen elérhető, Android és Apple készülékekre letölthető új szolgáltatás keretében a látogatók felfedezhetik, hogy milyen látvány fogadta volna őket, ha 2000 évvel ezelőtt érkeztek volna oda.

„Az a több mint 12 millió ember, aki minden évben ellátogat a Siratófal terére, most még inkább kapcsolatba kerülhet a Szentély örökségével és dicső múltjával” – olvasható a Siratófal Örökségéért Alapítvány közleményében. A szervezet szerint „az új kiterjesztett valóság alkalmazás történelmi, lenyűgöző és gazdagító élményt nyújt a látogatóknak a Siratófalnál tett – néha első és egyetlen alkalommal történő – látogatásuk során, a különböző túrák és oktatási programok mellett az egész család számára”.

Hogyan lett a Siratófal a zsidóság legszentebb helye?

A Siratófalnál imádkozó zsidók látványa ma már úgyanúgy hozzátartozik Jeruzsálem városképéhez, mint a Sziklamecset aranykupolája vagy a Szent Sír-templom. Ez azonban nem mindig volt így….

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp