Film készül Bob Dylan életéről

A Rosenstein Vendéglőben maceszgombócozó Timothée Chalamet főszereplésével.

A Complete Unknown (Egy teljesen ismeretlen, részlet Dylan Like a Rolling Stone dalából) című filmet idén augusztusban kezdik forgatni, írja a hvg.hu. Hozzátéve, hogy nem egy klasszikus életrajzi filmről van szó. A történet a Robert Allen Zimmerman néven született Bob Dylan életének egy korai, meghatározó szakaszával foglalkozik.

A film cselekménye végigköveti, hogy a fiatal zenész pár dollárral a zsebében és egy gitárral a hátán elstoppol Minnesotából New Yorkba, hogy ott felléphessen, és hogy meglátogathassa a kórházban haldokló példaképét, Woody Guthrie-t, majd megismerkedik Pete Seegerrel, aki elindítja zenei karrierjét. Egészen az 1965-ös Newport Folk Fesztiválon való emlékezetes fellépéséig, amikor a folk rajongók megdöbbenésére elektromos gitárral állt ki a színpadra.

A forgatókönyv elkészítésében maga Dylan is közreműködött, a rendezést pedig James Mangold vállalta, aki A nyughatatlan címen már forgatott mozit Johnny Cash életéről, így otthonosan mozog ebben a műfajban. A főszerepben a Dűne sztárja, Timothée Chalamet lesz látható, aki tavaly Budapesten járt, és ellátogatott a Rosenstein Vendéglőbe maceszgombóc levest fogyasztani.

Pete Seeger szerepében Benedict Cumberbatch lesz látható, Joan Baezt pedig Monica Barbaro alakítja majd a Rolling Stone magazin szerint. Mangold korábban azt is elárulta, hogy Chalamet énekelni is fog a filmben.

A Rosenstein Vendéglőben maceszgombócozott a Dűne zsidó sztárja

Timothée Chalamet a Dűne folytatásának forgatása miatt érkezett Budapestre.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp