David Beckham: „Büszke vagyok arra, hogy a zsidó közösség tagja lehetek”

A futballlegenda nemrég mesélt a nagymamája csirkehúsleveséről, a kelet-londoni gyerekkoráról és arról, hogy volt, amikor kipát is viselt.

David Beckham nemrég a vendége volt a londoni St. John’s Wood zsinagógának, ahol közel 700-an gyűltek össze, hogy meghallgassák.

„A nagyapám zsidó volt anyai ágon, szóval van egy igazi kapcsolatom”, kezdte a történetét Beckham. “A nagyapám mindig ügyelt arra, hogy betartsunk bizonyos hagyományokat, és valahányszor barmicvákra és esküvőkre jártam, gondoskodott róla, hogy kippát viseljek. Régebben láttam a nagymamát, hogy elkészíti a latkeszt, a csirkelevest és a maceszgombócot. Mindig fontos volt nekik, hogy együtt legyen a család, és én is a közösség tagja legyek, amire büszke is vagyok” – mesélte.

A találkozón David Beckam áldást mondott héberül a kenyérre, majd arról mesélt, hogy milyen szép gyerekkora volt Kelet-Londonban. Munkásosztálybeli családban nőtt fel, fiatal fiúként teát főzött fodrász anyja ügyfeleinek, és elmondta, hogy gázszerelő apja hatalmas Man United-rajongó volt.

„Gyerekkoromban apám mindig nagyon kemény volt velem, és ennek örülök. Mindig kiszúrta azokat a dolgokat, amiket nem csináltam jól. Valószínűleg mindig sírva fakadtam, amikor beültem az autóba egy-egy meccs után. Akár jól, akár rosszul játszottam, mindig elmondta, mit kell tennem. De amikor profi labdarúgó lettem, és voltak nehéz pillanataim, csak azért tudtam átvészelni ezeket, mert apám nagyon kemény volt velem. És hálás vagyok ezért.”

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp