Videón a tel-avivi merénylő ámokfutása

Kilenc járókelőt megsebesített egy gázoló, majd késelő palesztin merénylő Tel-Avivban kedd délben.

Az elkövető Tel-Avivban, a Pinhasz Rozen utcában felhajtott a járdára és a kerékpársávba, ahol előbb elgázolta az ott tartózkodókat, majd autójából kiszállva késsel támadt rájuk. Egy fegyveres civil ekkor agyonlőtte.

A terroristát lelövő civil az izraeli közszolgálati Kan csatornának nyilatkozva arról beszélt, hogy kezdetben azt gondolta, csak egy sima baleset történt. Még amikor a merénylő a járműből kiszállva az első járókelőre támadt, akkor is azt hitte, hogy csupán két sofőr közötti nézeteltérés fajult el tettlegességig. Csak amikor a támadó a következő áldozat után rohant, akkor értette meg, hogy merényletről van szó.

A merényletben kilencen sebesültek meg, hárman súlyosan, ketten közepesen. A tel-avivi rendőrség szerint a támadó egyedül volt, de átvizsgálják a környéket esetleges társak után kutatva.

A támadót megnevezték: a 20 éves Hasszin Khalila volt, aki palesztin területen, Ciszjordánia déli részén, a Hebron melletti asz-Szamuban élt, és belépési engedély nélkül tartózkodott Izraelben.

A ciszjordániai Dzseninben hétfő óta izraeli katonai razzia zajlik palesztin fegyveresek ellen. Hazem Kasszem, a másik palesztin területet, a Gázai övezetet irányító, szélsőséges Hamász szervezet szóvivője „hősies hadműveletnek” nevezte a tel-avivi merényletet, és azt mondta, hogy ez „az első válasz a dzsenini menekülttáborban népünk ellen elkövetett megszállás bűneire”.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp