Mostantól mozgáskorlátozottak is túrázhatnak Izraelben

Van egy csoport, amely azon dolgozik, hogy a fogyatékkal élők bárhová eljuthassanak Izrael földjén.

Dr. John DeLancey olyan túrákat vezet Izraelben, amelyek során az izraeli régészeti és történelemi helyeket járnak be a Szentírás alapján, de ezeken a túrákon sajnos nem tudtak mozgáskorlátozottak részt venni.

Ekkor DeLancey felfedezte a Luke 5 Adventures-t – egy különleges, vékony egykerekű széket, amelynek mindkét oldalán hosszú rudak vannak, és ez segíti a fogyatékkal élőket a túrázásban a világ számos pontján.

DeLancey és a Luke 5 Adventures Victoria Odom turistával tesztelte ezt az ötletet 2023 januárjában Izraelben. A nő hosszú évek alatt küzdötte fel magát a traumás agysérülésből és teljes bénulásból, írja a hitradio.hu.

“Lépésről lépésre tanultam meg újra járni” – mondta a turista, azonban elmondása szerint ez nem volt elég ahhoz, hogy bizonyos tereptípusokkal megbirkózzon. “Soha nem fogok tudni csúszós köveken járni vagy ösvényeken felmászni” – részletezte Odom.

Egy jeruzsálemi dombon állva egy durva és zord völgyön át egy másik dombra mutatott rá Schwieger a CBN riporterének.

“Az olyan emberek számára, mint Victoria, még csak álom sem lehet, hogy innen átmenjenek oda, mert ez nem lehetséges. De amit mi teszünk, az lehetségessé teszi a lehetetlent”.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp