Fényes Balázs címzetes egyetemi tanári címet kapott a Szegedi Tudományegyetemtől

Fényes Balázs hosszú ideje önkéntes óraadó az egyetem Néprajzi és Kulturális Antropológiai Tanszékén.

A Szegedi Tudományegyetem (SZTE) címzetes egyetemi tanári kinevezést adott át 2023. június 26-án Fényes Balázsnak, az Országos Rabbiképző – Zsidó Egyetem (OR-ZSE) oktatójának, írja a mazsihisz.hu. Fényes Balázs hosszú ideje önkéntes óraadó a SZTE BTK – Néprajzi és Kulturális Antropológiai Tanszéken és segíti a tudományos munkát.

Fényes Balázs

Fényes Balázs történelem–francia szakos tanárként végzett az ELTE-n 1975-ben, majd 2009-ben az OR-ZSE Vallástudományi Doktori Iskolájában PhD végzettséget szerzett. 2010 óta oktat a Rabbiképzőn, jelenleg nyugalmazott egyetemi docens és rektori tanácsadó.

Szakterületei a zsidó folklór és vallástudomány, a magyar zsidó történelem. Számos publikációja mellett 2012-ben jelent meg önálló szakkönyve „Őrizzétek meg őrizetemet” – Tanulmányok a rabbinikus hagyomány köréből címmel.

Hogy visszataláljunk az életbe – Talmud nem csak nőknek a temetésről és a gyászról

A halál és a temetés kérdése sokkal bonyolultabb annál, mint elsőre tűnik, még úgy is, hogy szigorú előírások szabályoznak szinte mindent ezzel kapcsolatban. A Talmud nem csak nőknek idei első taní…

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp