Izraeli származású rendőrnek adta ki magát egy ingatlanos csaló

Az 51 éves férfi több millió forintot csalt ki egy házaspártól. Vádat emeltek ellene Budapesten.

A Fővárosi Főügyészség tájékoztatása szerint a csalást az 51 éves férfi tervelte ki. Az ötletet az adta, hogy egy általa ismert házaspár meg akart vásárolni egy budapesti ingatlant, de a vásárlás nehézségekbe ütközött az Izraelben élő, külföldi tulajdonosok miatt. A férfi a tervébe bevonta 48 éves vádlott-társát, aki izraeli származású, izraeli kapcsolatokkal rendelkező, magas rangú rendőrnek adta ki magát. A terv az volt, hogy a színlelt ügyintézés során felmerülő költségekre hivatkozva pénzt csalnak ki a házaspárból.

A kép illusztráció

A csalást kitervelő férfi bemutatta bűntársát a házaspárnak, aki elhitette a sértettekkel, hogy közvetlenül a belügyminiszter mellett dolgozik, kiterjedt kapcsolati hálóval rendelkezik, így az adásvétel lebonyolításában hatékonyan közre tud működni.

A magát rendőrnek kiadó vádlott felvette a kapcsolatot a házaspárral és azt állította, hogy az ügyintézés miatt többször járt Izraelben, sikerült megállapodnia a tulajdonosokkal, és a saját nevére már meg is vette az ingatlant. A hitelesség látszata érdekében hamis angol, magyar és héber nyelvű iratokat is mutattak a házaspárnak; az iratokat egy harmadik társuk készítette. A csalásban közreműködött még további két társuk, akik az egyeztetések és a pénzátvételek helyszínére szállították a csalást kivitelező két férfit.

A vádlottak az állítólagos ügyintézés költségeire hivatkozva – több részletben – 5 millió forintot csaltak ki a házaspárból, amit ezután szétosztottak egymás között.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp