Verő Tamás főrabbi is felbukkan az HBO legújabb kémthrillerében

A Spy/Master című sorozatban a Frankel Leó úti zsinagógát fenyegetik arab terroristák.

A nagyrészt Budapesten forgatott román kémthrillerben a cselekmény szerint 1978-ban egy magas rangú román kémfőnök az Egyesült Államokba akar disszidálni. Ezért jelentkezik a Bonnban lévő amerikai nagykövetségen működő CIA irodában.

A háttérben éppen az izraeli-egyiptomi béketárgyalások zajlanak Camp Davidben, amelyet Bonnban Romániában kiképzett egyiptomi terroristák akarnak éppen szabotálni. A célpont egy helyi zsinagóga, amelyben pokolgépet terveznek felrobbantani, de közben ők is belekeverednek a CIA, a Securitate, a Stasi és persze a KGB közötti kavarásokba.

A Spy/Master bonni jeleneteit forgatták Budapesten, a filmeseknek pedig megtetszett a Frankel Leó úti zsinagóga, így a sorozatban itt próbálnak robbantani a terroristák. Egy rövid jelent erejéig Verő Tamás, a zsinagóga főrabbija is feltűnik, aki nem meglepő módon az istentiszteletet vezető rabbit alakítja.

Mindez a hat részes sorozat utolsó epizódjában látható, azt azonban nem áruljuk el, hogy mi történik a főrabbival, illetve a Frankel zsinagógával. Az egyébként közepesre sikeredett Spy/Master az HBO Max kínálatában érhető el.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp