Díjat kapott a magyar doktornő, aki a nők egészségéért dolgozik Izraelben

Dr. Ayoub Bernadett útja a pécsi orvosi karról vezetett Izraelbe. A közelmúltban az ország egyik legnagyobb női szervezete a legjobb női orvosnak járó díjat adta neki, amiért a nők egészségét segíti.

Ayoub Bernadett 1982-ben született Pécsen, katolikus családban. A Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumában tanult, 2009-ben diplomázott a pécsi orvosi karon.

“Életem egyik legszebb időszakaként tekintek vissza ezekre az évekre. Hatalmas tudásra, életre szóló kapcsolatokra tettünk szert, itt ismerkedtem meg a férjemmel” – mesélte a bama.hu-nak.

Bernadett férje izraeli, édesapja arab, édesanyja Fülöp-szigeteki, belgyógyász szakorvos. Miután 2009-ben összeházasodtak, kiköltöztek Izraelbe.

“Mindenki féltett, belül én is féltem, rengeteg kérdőjel volt bennem, fejest ugrottunk az ismeretlenbe. Nem beszéltem se héberül, se arabul, ráadásul az otthon szerzett diplomámat nem fogadták el, így különbözeti vizsgát kellett tennem” – tette hozzá Ayoub Bernadett.

A különbözeti vizsgája végül elsőre sikerült, az állampolgárságot pedig öt év után kapta meg, addig helyettesítő orvosként járta Észak-Izrael rendelőit. Négy évig tanult Haifán az egyetemen, háziorvosnak szakosodott. Jelenleg egy faluban dolgozik egy orvosi rendelőben.

 “A nyelveket szép lassan megtanultam. Írok, beszélek héberül, beszélek, olvasok arabul. Ünnepeljük a muszlim és a keresztény ünnepeket. Három csodás gyermeket nevelünk, akik beszélnek magyarul, arabul, héberül és angolul. Igyekszem a két kultúra legértékesebb kincseit átadni nekik”  – mondta.

Ayoub Bernadett szerint az egészségügy Izraelben rendkívül fejlett, nagyon szereti a munkáját, és női orvosként a faluban nagy bizalmat kap, főleg a női betegeitől. Rengeteg olyan programot szervez, amelyek kifejezetten nőknek szólnak. Működik egy „Sétálj az orvosoddal!” nevű női csapata, előadásokat tart a rendelőben a diabétesszel és prediabétesszel kezelt betegeinek. Szívügye a fiatal nők szülés utáni kísérése, a rendszeres konzultációk a szoptatás kérdéseiről.

A mostani díjat Izrael egyik legnagyobb női szervezetétől kapta.

“Bár az út kezdetben rögös volt, boldognak és sikeresnek érzem magamat. Megtanultam értékelni azt, amim van. Nincs receptem, csak azt tudom, nekem hogyan sikerült:

Szeretet, türelem, pozitív hozzáállás, kitartás, racionális gondolkodás, egy kis szentimentalizmussal fűszerezve.”

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp