Korda György és Balázs Klári a II. kerület díszpolgára lett

A generációkon átívelő rajongótáborral rendelkező zenészduónak több évtizedes dalszerzői és énekesi tevékenysége meghatározó része lett a hazai könnyűzenei életnek, olvasható az indoklásban.

„Budapest Főváros II. Kerületi Önkormányzat Képviselő-testülete a polgárok javaslata alapján A II. KERÜLET DÍSZPOLGÁRA kitüntető címet adományozta a BALÁZS KLÁRI-KORDA GYÖRGY Fonogram életműdíjas, eMeRTon és Szenes Iván-díjas előadóművész házaspárnak”

– írja Facebook-bejegyzésében Őrsi Gergely, a kerület polgármestere.

 

Mint írja az indoklásban, a generációkon átívelő rajongótáborral rendelkező zenészduónak több évtizedes dalszerzői és énekesi tevékenysége meghatározó része lett a hazai könnyűzenei életnek. Balázs Klári a Periszkóp, majd a Skála együttessel énekelt, Korda György táncdalfesztiválok, zenei műsorok népszerű szereplője volt. Egymásra találásuk óta közös színpadi jelenlétük több, mint négy évtizede tart. Kölcsönös inspirációjuk művészetük kiteljesedését és megújulását hozta el.

A polgármester arra is kitért, hogy a házaspár mindkét tagja magas szinten pókerezik: mind a játék tanításával, mind a feledhetetlen tévés közvetítésekkel sokaknak szereztek jókedvet, örömteli pillanatokat, írja Őrsi.

„Büszkeséggel az öt évtizede a kerületünkben élő örökifjú Gyuri bácsinak és mindenben társának, Klárikának – segítőkész, lokálpatrióta szomszédainknak, akikre mindig számíthattunk közösségépítő és ünnepi rendezvényeinken. Akár kerület napi fellépéssel, akár a Fény utcai piacos jótékonysági koncerttel, akár a Szent Ferenc kórház nővérszállásának bebútorozásával. Szívből kívánjuk, hogy »Csinálják még a fesztivált«, és szerezzenek örömet, vidámságot itt és világszerte az embereknek!” – zárja indoklását II. kerület polgármestere.

Eladta villáját a Korda házaspár, nem bírták fizetni a gázszámlát

Kordáék 32 évvel ezelőtt építették a 2-dik kerületi villát.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp