A zsidó szavazók Bidenre szavaznának Trump helyett 2024-ben

A zsidó szavazók sokkal jobban elismerik Biden munkáját, mint az amerikaiak összességében.

A Jewish Electoral Institute felmérése szerint az elnök a zsidók 72%-ának támogatását élvezi, míg Trump csak a 22%-ét. Mindez éles kontrasztban van a nemzeti választói közvélemény-kutatásokkal, amelyek szoros versenyfutást jósolnak a két vezető jelölt között.

Az eredmény megfelel az évtizedek óta megfigyelhető trendnek, hogy a zsidók túlnyomó többsége a demokrata jelöltre adja a voksát.

A hétfői közvélemény-kutatásban az ortodox zsidók kis számú mintája jelentette a kivételt, akik a válaszadók 9%-át tették ki; és a túlnyomó többségük azt mondta, hogy Trumpot támogatják. Az ortodox zsidók körében végzett felmérések a 2020-as választások előtt azt is kimutatták, hogy a többség Trumpra szavaz.

A hétfői felmérés szerint a zsidók 63%-a összességében kedvezően ítélte meg Bident, ami azt jelenti, hogy a zsidó szavazók sokkal jobban elismerik a munkáját, mint az amerikaiak összességében, akiknek kevesebb mint 40%-a van hasonló véleményen az elnökről, írja a ynetnews.com.

A közvélemény-kutatás emellett azt is megállapította, hogy a zsidó választókat továbbra is ugyanazok a kérdések foglalkoztatják, amelyek tavaly szeptemberben, a félidős választások előtt.

37% a demokrácia jövőjét választotta, 28% a gazdaságot, 26% választotta. az abortuszt, 25% választotta a klímaváltozást, 24% pedig a fegyvert. A 40 év alatti zsidó szavazók számára az éghajlatváltozás volt a legfőbb probléma, amely a csoport válaszadóinak 40%-át érintette.

Izrael továbbra is az egyik legfontosabb kérdés a zsidó választókat érintően, ám mindössze 6% jelölte meg prioritásként, a korábbi felmérésekkel összhangban.

A kutatás azonban azt találta, hogy a zsidó szavazók túlnyomó többsége, 72%-a továbbra is kötődik Izraelhez. Kiderült, hogy Izrael miniszterelnöke gyengébb pontszámot ért el a válaszadók körében: mindössze 28%-uk értékelte kedvezően Benjamin Netanjahut, míg 62%-uk kedvezőtlenül.

A Zsidó Választási Intézet, amelyet egy többségében zsidó demokratákból álló testület vezet, a GBAO Strategies-t bízta meg a felmérés lebonyolításával június 4-11 között.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp