Életút kötettel emlékeznek a Zalaegerszegi Zsidó Hitközség elhunyt elnökére

Siklósi Vilmos a Covid-járványban hunyt el három évvel ezelőtt.

A Hű marad egy – Siklósi Vilmos életútja (1947-2020) című könyvet néhány hete Zalaszentgróton mutatták be, írja a zaol.hu. A könyv összefoglalja, rendszerezi mindazt, amit Siklósi Vilmos alkotott és az utókorra hagyott. Megszólalnak a barátok, a munkatársak, vallási és világi közéleti szereplők, a művészvilág képviselői, s mindezt hitelesítik az egykori hitközségi elnök írásai, beszédei és versei.

A lap beszámolója szerint a könyvbemutatón a Siklósi Vilmosra emlékezők legfőképp a polgár szót emelték ki, a felelős magatartás a kultúra támogatásában, a hitközség folyamatos gazdagításában, önmaga fejlesztésében nyilvánult meg. Tevékenysége kisugárzott egész Zalára, a zsidóság emlékhelyeinek megmentésében, ápolásában öltve testet, de a dunántúli hittársak összefogása, baráti közösséggé kovácsolása is a nevéhez köthető.

A hitközség a város kultúrájáért mozgósított erőforrásokat értékelő közösségnek Másokért-díjjal fejezte ki háláját, ennek alapítása is Siklósi Vilmos ötlete volt. Szervezőkészsége, kapcsolatteremtő tulajdonsága lehelt életet a zalaegerszegi zsidó hitközségbe és a Béke-Shalom Baráti Társaságba, amely számarányánál nagyobb hatásfokkal van jelen azóta is Zalaegerszegen.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp