Egy zsidó férfi betörte az Utolsó Vacsora termének ablakát Jeruzsálemben

Az elmúlt hónapokban megszaporodtak a papok, apácák és keresztény zarándokok elleni támadások.

Megrongálta a jeruzsálemi Sion-hegyen található Utolsó vacsora termének (Cenákulum) ablakát csütörtökön egy zsidó férfi – feltehetően alkoholos befolyásoltság alatt. A rendőrség nyomozást indított és letartóztatta a harmincas éveiben járó jeruzsálemi lakost. A férfit később szabadon bocsátották megszorító feltételekkel. A férfi utólag azzal védekezett, hogy részeg volt, de ez nem hatotta meg a szervezőket.

Utolsó Vacsora termének ablaka

Nem ez az első eset, hogy fontos keresztény helyeket ért “támadás” az elmúlt hónapokban, írja a Jerusalem Post. Nemrég Breszlov haszidok elkezdték látogatni a haifai karmelita Stella Maris kolostor templomát, amely szerintük Elizeus próféta, Illés próféta egyik tanítványának temetkezési helye.

A haszidok a templom bejáratánál tartanak imát, és körülbelül egy hete ketten a templom belső szentélyében is imádkoztak. Múlt pénteken aztán a rendőrség letartóztatott egy keresztény arab lakost, akit azzal gyanúsítottak, hogy megtámadott két hasszidot, akik gyakran jártak a templomban. A férfit a katolikus egyház vezető tagjai nyomására szabadon engedték.

A haifai eseményeket és a város arab lakosságának egyre növekvő haragját követően vasárnap a haifai rendőrség parancsnoka megbeszélést tartott a polgármesterrel, valamint a szerzetesekkel és apácákkal, amelyen bejelentette a kolostor körüli rendőri védelem fokozását. Továbbá vasárnap estére a szerzetesekkel való szolidaritási demonstrációt is terveztek.

Az utóbbi hónapokban egyre fokozódó jelenség, hogy zsidók köpnek le keresztény papokat, valamint a kereszténységet képviselő épületek vagy szimbólumok, például kolostorok, templomok és keresztek ellen történik támadás.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp