A szivárványos zászló levételére kérte a Bálint Házat az épülettulajdonos BZSH

A Bálint Ház szerint ez nem befolyásolja az intézmény tevékenységét.

A JCC Budapest – Bálint Ház is otthont ad a Pride-hónap eseményeinek. Ebből az alkalomból június 1-jén, a Büszkeség Hónap első napján kitűzték az épületre a szivárványos zászlót. A mai napon azonban a következő bejegyzés jelent meg a Bálint Ház Facebook-oldalán:

„Nemrég olyan kompromisszumra kényszerültünk, ami nem a mi tevékenységünket és értékrendünket tükrözi. Fontos partnerünk, támogatónk, és a Bálint Ház épületének tulajdonosa, a Budapesti Zsidó Hitközség arra kért minket, hogy a Pride mozgalmat támogató szivárványos zászlót vegyük le a ház homlokzatáról.”

 

A poszt szerint ez nem befolyásolja a Pride-hónappal kapcsolatos eseményeket, és mint írják,

„természetesen továbbra is egy elfogadó, inkluzív intézmény maradunk, értékrendünkön, tevékenységünkön és programjainkon NEM változtatunk.”

 

„Sőt. Ez a lépés még jobban megerősít abban, hogy folytassuk az inklúziót, integrációt és sokszínű társadalmat kiépíteni szándékozó küldetésünket, mert ebből is látszik, hogy szükség van rá! Ha Ti is így gondoljátok, csatlakozzatok Pride eseményeinkhez, gyertek el a házban lévő előadásokra, és vonuljatok velünk július 15-én a Budapest Pride meneten!” – zárul a Bálint Ház bejegyzése.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp