Négy izraelit gyilkoltak meg palesztin terroristák egy ciszjordániai benzinkúton

Négy további személy megsérült a támadás során. Az egyik merénylőt lelőtték, a másik elmenekült.

Két palesztin terrorista gépjárművel érkezett a Ciszjordániában lévő Eli település közelében lévő benzinkúthoz, ahol tüzet nyitottak a járókelőkre. Majd az egyik fegyveres bement a benzinkúton lévő étterembe, ahol szintén lövéseket adott le, írja a Ynet.

Lövésnyom a benzinkút boltjának ablakán (Fotó: Ynet)

Az egyik merénylővel egy ott lévő civil végzett. Az izraeli hadsereg becslése szerint legalább ketten követték el a támadást, a lelőtt terrorista társa vagy társai elmenekültek. Eli falu lakóit felszólították, hogy maradjanak otthonaikban, zárják be ajtajaikat és ablakaikat, amíg felkutatják az esetleges további fegyvereseket.

A négy sebesült izraeli egyike súlyos, ketten középsúlyos, egyikük könnyebb sérüléssel került kórházba az izraeli mentőszolgálat beszámolója szerint.

A támadás egy nappal az izraeli hadsereg terrorellenes kommandójának razziája után történt, amely több órás tűzharchoz vezetett az izraeli erők és palesztin fegyveresek között, emlékeztet az MTI. Az összecsapásban meghalt hat, megsebesült több tucat palesztin fegyveres. Az incidensben hét izraeli katona is megsérült.

Izrael és a palesztinok között az elmúlt évben megnőtt a feszültség, az izraeli hadsereg terrorelhárító egységei szinte minden éjjel razziákat tartanak a ciszjordániai palesztin településeken körözött terroristák és fegyverek kézre kerítésére.

Január óta már legalább 125 palesztin veszítette életét az izraeli hadsereggel lezajlott összecsapásokban vagy merényletekben. Ugyanebben az időszakban 24 izraeli állampolgár, egy ukrán nő és egy olasz férfi is meghalt palesztin radikálisok merényleteiben, többen súlyosan megsebesültek.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp