Hitlerhez hasonlította Orbánt Hadházy Ákos

Hont András kikérte magának a párhuzamot a felmenői nevében.

„Meggyilkolt európai zsidók emlékműve Berlinben. Ide vezetett, amikor egy gátlástalan politikus a propagandagépezetével a kereszténység védelmének és valamiféle háttérhatalmi összeesküvés és a fajok keveredése elleni harc nevében uszított és hergelt egy egész nemzetet. És ide vezetett az, hogy nem állították meg időben azok a tömegek, akik látták, mi folyik az országban. Amikor még megtehették volna” – írta szerdán posztjában Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő Facebook-posztjában annak kapcsán, hogy meglátogatta a berlini holokauszt emlékművet.

„Orbán nem Hitler, nem Rákosi, és még csak nem is Kádár. […]Nincs az az állami propagandista, aki jobban használna a kormányerőknek, mint azok, akik ezeket az ostoba és (az áldozatokra nézvést is) sértő párhuzamokat használják” – fakadt ki Hont András újságíró szintén a Facebookon.

Hont szerint súlyos felelőtlenség tömeggyilkosokhoz hasonlítani Orbán Viktort, ezek a mondatok eltúlzottságuk miatt célt tévesztenek, és Orbán védelmének, adott esetben egyenesen dicséretnek hatnak.

„Orbánt sok minden miatt lehet utálni, még több minden miatt bírálni, de Hadházy és a többi magáról megfeledkezett e tevékenységéhez lesz szíves nem a többek közt az én legyilkolt felmenőimet fölhasználni” – zárta a posztot az újságíró.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp