Gulyás Gergely ellen tüntettek Jeruzsálemben

A demonstrálók szerint az izraeli kormány igazságügyi reformterve a magyarországihoz hasonló rendszert fog eredményezni.

A napokban Izraelbe látogató Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter éppen interjút adott a jeruzsálemi Dávid Király Hotelben, amikor nagyjából 25-30 tüntető jelent meg az épület előtt, akik sípszóval és bekiabálásokkal jelezték, mennyire nemkívánatos a magyar miniszter ottléte, írja a Jerusalem Post nyomán a Telex.

„Itt van egy képviselő a magyar kormánytól, ami a mi szemünkben a legantidemoraktikusabb rendszert képviseli Európában. Nagyon aggódunk, mert nem akarjuk, hogy itt is ugyanez történjen”

– idézi a lap az egyik tüntetőt. A demonstrálók szerint ugyanis Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök igazságügyi reformterve a magyarországihoz hasonló rendszert fog eredményezni.

Gulyás szerdán találkozott az izraeli kormány stratégiai ügyekért felelős miniszterével, Ron Dermerrel és Amichai Chikli diaszpóraügyekért felelős miniszterrel. A magyar miniszter megbeszélést folytatott Daniel Friedmann volt igazságügy-miniszterrel és jogászprofesszorokkal. A Miniszterelnökséget vezető minisztert csütörtökön Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök is fogadja.

Az eredeti tervek szerint Gulyás Gergely május 15-én utazott volna Izraelbe, az utat azonban biztonsági okokra hivatkozva lemondták.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp